Artur Jazdon, „W bezpiecznym żyjesz kraju”. Polskie książki, prasa i biblioteki Poznania lat Wielkiej Wojny, Poznań: Wydawnictwo Miejskie Posnania 2023, s. 444. ISBN 978-83-7768-356-9 - Kucharska, Alina (Biblioteka, 2024)
Artur Jazdon, „W bezpiecznym żyjesz kraju”. Polskie książki, prasa i biblioteki Poznania lat Wielkiej Wojny, Poznań: Wydawnictwo Miejskie Posnania 2023, s. 444. ISBN 978-83-7768-356-9