Karolina Studnicka-Mariańczyk, Siedziba ziemiańska Korabitów Ostrowskich w Maluszynie, Wydawnictwo DiG, Warszawa 2014, ss. 248, tab., summary, indeksy - Ratajczak, Krzysztof (Biuletyn Historii Wychowania, 2016)
.