Bibliografia historii wychowania, szkolnictwa i myśli pedagogicznej w Polsce za rok 2000 - Gruca, Anna (Biuletyn Historii Wychowania, 2002)
Bibliografia historii wychowania, szkolnictwa i myśli pedagogicznej w Polsce za rok 2000