IV Ogólnopolski Zjazd Pedagogiczny w Olsztynie - Sekcja XIV: „Dzieje Europy i dzieje edukacji dla wspólnego świata” - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2002)
IV Ogólnopolski Zjazd Pedagogiczny w Olsztynie - Sekcja XIV: „Dzieje Europy i dzieje edukacji dla wspólnego świata”