Nauczyciel szkoły twórczej – rzecz o Henryku Rowidzie w 65. rocznicę powołania Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie. Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Kraków 26–27 maja 2011 - Kula, Ewa; Pękowska, Marzena (Biuletyn Historii Wychowania, 2011)
Nauczyciel szkoły twórczej – rzecz o Henryku Rowidzie w 65. rocznicę powołania Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie. Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Kraków 26–27 maja 2011