Między prywatnym a publicznym. Kilka uwag na marginesie pracy Pascale Mormiche, Donner vie au royaume. Grossesses et maternités à la Cour XVIIe-XVIIIe siècle, CNRS Éditions, Paris 2022, ss. 503. - Jakuboszczak, Agnieszka (Biuletyn Historii Wychowania, 2024)
Recenzja: Między prywatnym a publicznym. Kilka uwag na marginesie pracy Pascale Mormiche, Donner vie au royaume. Grossesses et maternités à la Cour XVIIe-XVIIIe siècle, CNRS Éditions, Paris 2022, ss. 503.