Mediální obraz Zuzany Čaputové na dezinformačních webových stránkách - Wildová, Zuzana (Bohemistyka, 2026)
Příspěvek je věnován mediálnímu obrazu slovenské prezidentky na dezinformačních českých a slovenských webových stránkách před koncem jejího volebního období, tedy v době, kdy falešné zprávy a mediální útoky nabývají na intenzitě s intencí ovlivnit další politický vývoj Slovenska akcentováním emocionální stránky sdělení a negativních obsahů, mnohdy spojených s konspiračními teoriemi a různými hoaxy. Příspěvek vychází z teoretického základu jazykového obrazu světa jakožto způsobu interpretace světa sdíleného určitým (jazykovým) společenstvím, utvářeného ze subjektivního vnímání světa, a snaží se analyzovat povahu stereotypů, na kterých je mediální obraz Zuzany Čaputové na dezinformačních webech postaven.