Zbořil v budovatelském románu: několik poznámek ke stylu a žánrové charakteristice »Slaného sněhu« Miroslava Rafaje - TICHY , Ondřej (Bohemistyka, 2020)
Studie se zabývá románem Slaný sníh ostravského regionálního autora Miroslava Rafaje, který je řazen do kontextu normalizační budovatelské literatury. Rozbor se soustřeďuje na žánrové aspekty díla, jeho postavy, časoprostor a ladění. Vedle literárněvědné analýzy bude využito i hlediska onomastického. Cílem článku je pou- kázat na specifičnost i typičnost románu v rámci dobové tvorby a stimulovat zájem o výzkum beletrie podobného zaměření.