Zef Mirdita, Vlasi starobalkanski narod (od povjesne pojave do danas), Hrvatski Institut za povjest, Zagreb 2009, ss. 350 - Czamańska, Ilona (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 2011)
Recenzja/Review: Czamańska Ilona, rec. książki: Zef Mirdita, Vlasi starobalkanski narod (od povjesne pojave do danas), Hrvatski Institut za povjest, Zagreb 2009, ss. 350, „Balcanica Posnaniensia. Acta et Studia” 2011, t.18, s. 190–191.