Piotr Wróbel, Dubrownik w latach 1358–1526. Organizacja przestrzeni, Towarzystwo Wydawnicze „Historia Iagellonica”, Kraków 2011, ss. 431+1 nlb., mapy - Pentek, Zdzisław (Balcanica Posnaniensia. Acta et studia, 2011)
Recenzja/Review: Pentek Zdzisław, rec. książki: Piotr Wróbel, Dubrownik w latach 1358–1526. Organizacja przestrzeni, Towarzystwo Wydawnicze „Historia Iagellonica”, Kraków 2011, ss. 431+1 nlb., mapy, „Balcanica Posnaniensia. Acta et Studia” 2011, t. 18, s.189-190.