Kuchnia badań miejskich. Wprowadzenie redaktora tomu - Nowak, Marek (Człowiek i Społeczeństwo, 2019)
Marek Nowak, Kuchnia badań miejskich. Wprowadzenie redaktora tomu [A backstage of urban research. Introduction by the editor of the volume] edited by M. Nowak, „Człowiek i Społeczeństwo” vol. XLVIII: Kuchnia badań miejskich. Studia na temat praktyki empirycznej badaczy miasta [A backstage of urban research. Studies on the empirical practices of city research scientists], Poznań 2019, pp. 7–9, Adam Mickiewicz University. ISSN 0239-3271. Marek Nowak, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Socjologii, ul. Szamarzewskiego 89, 60-568 Poznań, e-mail: marek.nowak@amu.edu.pl