Wacław Zarzycki, Temida sejmowa. Z dziejów sądu sejmowego w Polsce przedrozbiorowej, 2000 - Walaszek, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Wacław Zarzycki, Temida sejmowa, Z dziejów sądu sejmowego w Polsce przedrozbiorowej, Wydawnictwo Sejmowe, Warszawa 2000.