Gaius. Instytucje, z języka łacińskiego przełożył i wstępem opatrzył C. Kunderewicz, opracował J. Rezler - Sondel, Janusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Recenzja: Gaius, Instytucje, z języka łacińskiego przełożył i wstępem opatrzył Cezary Kunderewicz, opracował Jan Rezler, PWN, Warszawa 1982, ss. 479.