Janusz Korek, Paradoksy paryskiej „Kultury”. Ewolucja myśli politycznej w latach 1947-1980,1998 - Tyrchan, Mikołaj (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Recenzja: Janusz Korek, Paradoksy paryskiej „Kultury”. Ewolucja myśli politycznej w latach i 1947 - 1980, Almqvist & Wiksell International, Sztokholm 1998