A. Walicki, Legal Philosophies of Russian Liberalism, 1987 - Czarnota, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: Andrzej Walicki, Legal Philosophies of Russian Liberalism, Clarendon Press: Oxford University Press