Noty recenzyjne - CPH 29(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Etudes Historiques Hongroises 1975, vol. I, Budapest 1975 (Stanisław Russocki) ... 150 M. N. Tihomirov, Drevnjaja Rus', Izd. Nauka, Moskwa 1975 (Stanisław Russocki) ... 151 Drevnerusskije knjazestva X-XIII v.v., zd. Nauka, Moskwa 1975 (Stanisław Russocki) 151 Z. J. Kopysskij, Socjal'no političeskoje rozvitije gorodov Bełorussii v XVI i pervoj polovine XVII v., Izd. Nauka i Technika, Minsk 1975 (Stanisław Russocki) ... 151 A. P. Grickevič, Častovladeťčeskije goroda Bełorussii v XVI-XVIII v.v., Izd. Nauka i Technika, Minsk 1975 (Stanisław Russocki) ... 152