Kuksewicz Z., Awerroizm łaciński trzynastego wieku. Nonkonformistyczny obraz świata i człowieka w średniowieczu - Fijałkowski, Tomasz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1972)
Recenzja: Zdzisław Kuksewicz, Awerroizm łaciński trzynastego wieku. Nonkonformistyczny obraz Świata i człowieka w średniowieczu. Warszawa 1971, Państwowe Wydawnictwo Naukowe.