Wiliński Adam, Zarys rzymskiego prawa prywatnego, t. I-II - Rozwadowski, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Adam Wiliński, Zarys rzymskiego prawa prywatnego, Wyd. UMCS, Wydział Prawa, Lublin 1969.