Kronika - CPH 23(1)1971 (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Polscy historycy państwa i prawa na XIII Międzynarodowym Kongresie Nauk Historycznych (Michał Sczaniecki)...265 Sympozjum historyków państwa i prawa w Kołobrzegu (Ewa Borkowska-Bagieńska) ...268 Zjazd Société d’Histoire du Droit w Tuluzie (Stanisław Salmonowicz) … 271 Doktorat honoris causa profesora dra Jana Wąsickiego (Henryk Olszewski) …272 Habilitacja dra Stanisława Płazy z historii państwa i prawa polskiego (Stanisław Grodziski)...272 Obrona pracy doktorskiej mgra Adama Lityńskiego (Józef Ciągwa)…273 Obrona pracy doktorskiej mgra Andrzeja Wójtowicza (Józef Ciągwa) … 273