L. Hass, Wybory warszawskie 1918-1926. Postawy polityczne mieszkańców Warszawy w świetle wyników głosowania do ciał przedstawicielskich - Pietrzak, Michał (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Recenzja: Ludwik Hass, Wybory Warszawskie 1918-1926. Postawy polityczne mieszkańców Warszawy w świetle wyników głosowania do ciał przedstawicielskich. Warszawa 1972, PWN, s. 196.