Uwagi o podręczniku niepotrzebnym. W związku z pracą Grzegorza Górskiego, Stanisława Salmonowicza, Historia ustrojów państw, 2002 - Kubicki, Tomasz; Matuszewski, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Uwagi o podręczniku niepotrzebnym. W związku z pracą Grzegorza Górskiego, Stanisława Salmonowicza, Historia ustrojów państw, 2002