Jeszcze raz w sprawie podręcznika Stanisława Salmonowicza i Grzegorza Górskiego, Historia ustroju państw. 2002 - Kubicki, Tomasz; Matuszewski, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Jeszcze raz w sprawie podręcznika Stanisława Salmonowicza i Grzegorza Górskiego, Historia ustroju państw, Wydawnictwo Prawnicze LexisNexis, Warszawa 2002