Jerzy Gordziejew, Komisje Porządkowe Cywilno-Wojskowe w Wielkim Księstwie Litewskim w okresie Sejmu Czteroletniego (1789-1792), 2010 - Malec, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Jerzy Gordziejew, Komisje Porządkowe Cywilno-Wojskowe w Wielkim Księstwie Litewskim w okresie Sejmu Czteroletniego (1789-1792), Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2010, ss. 352.