H. Hattenhauer, Geschichte des Beamtentums - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1984)
Recenzja: Hans Hattenhauer, Geschichte des Beamtentums, Köln u.a. 1980, Carl Heymanns Verlag KG, ss. 486.