Katarzyna Sójka-Zielińska, Drogi i bezdroża prawa. Szkice z dziejów kultury prawnej Europy, 2000 - Orzechowski, Kazimierz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Recenzja: Katarzyna Sójka-Zielińska, Drogi i bezdroża prawa. Szkice z dziejów kultury prawnej Europy, Zakład Narodowy im. Ossolińskich, Wrocław Warszawa-Kraków 2000