Kronika - CPH 46(1-21) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1994)
Prawo rzymskie i Europa – perspektywa polska. Konferencja naukowa w Zajączkowie (Franciszek Longchamps de Bérier)... 203 Kara śmierci w starożytnym państwie rzymskim. Konferencja naukowa w Lublinie (Elżbieta Żak) ... 204 Czterdziestolecie pracy naukowej profesora Stanisława Grodziskiego (Irena Dwornicka) ... 205 Kościuszko als Gegenstand der historischen Forschung. Eine wissenschaftliche Tagung in Solothurn und auf dem Schloß Waldeck (Heiko Haumann, Thomas Held, Katarzyna Schott) ... 207 Cesare Beccaria – reformator prawa karnego i jego epoka. Konferencja naukowa w Toruniu (Monika Rzewuska) ...210 Ustrój polityczny Polski i Niemiec (1918-1945). Konferencja naukowa we Wrocławiu (Marek Maciejewski)... 210 Historia administracji i prawo administracyjne wczoraj i dziś. Spotkanie historyków prawa w Rennes (Maria Zmierczak) ... 212 Problemy badawcze sejmików Korony i Wielkiego Księstwa Litewskiego. Konferencja Zespołu Historii Parlamentaryzmu do 1914 r. (Anna Rosner)... 213 Obrony prac doktorskich (Józef Koredczuk – Elżbieta Żak) ... 215