O modelu monografii sejmiku - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2025)
O modelu monografii sejmiku W związku z książką Stanisława Płazy, Sejmiki i zjazdy szlacheckie województw poznańskiego i kaliskiego. Ustrój i funkcjonowanie (1572-1632). Zeszyty naukowe UJ nr DCCXX, Prace prawnicze, z. 110. PWN, Warszawa—Kraków 1984, ss. 162.