Istorija gosudarstwa i prawa zarubieżnych stran, t. II - Sójka-Zielińska, Katarzyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Istorija gosudarstwa i prawa zarubieżnych stran, t. II. Juridiczeskaja Litieratura. Praca zbiorowa pod red. P. N. Gałanzy i O. A. Zidkowa, Moskwa 1969.