Kallas Marian, Konstytucja Księstwa Warszawskiego. Jej powstanie, systematyka i główne instytucje w związku z normami szczegółowymi i praktyką - Grodziski, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1971)
Recenzja: Marian Kallas, Konstytucja Księstwa Warszawskiego. Jej powstanie, systematyka i główne instytucje w związku z normami szczegółowymi i praktyką. Towarzystwo Naukowe w Toruniu, Studia Iuridica t. IX z. 3, Toruń 1970.