Mateusz Marciniak, Orientacje konsumpcyjne młodzieży akademickiej. Perspektywa Baumanowska, O cyna Wydawnicza „Impuls”, Kraków 2011, 263 s. - Jaskulska, Sylwia (Kultura-Społeczeństwo-Edukacja, 2012)
Recenzja