Wizje szkolnictwa wyższego w teorii i praktyce. Rozmowa z prof. dr. hab. Tadeuszem Lutym, rektorem Politechniki Wrocławskiej w latach 2002-2008, przewodniczącym Konferencji Rektorów Akademickich Szkół Polskich, w latach 2005-2008, a obecnie członkiem zarządu European Universities Association - Leja, Krzysztof (Nauka i Szkolnictwo Wyższe, 2009)
Rozmowa z prof. dr. hab. Tadeuszem Lutym, rektorem Politechniki Wrocławskiej w latach 2002-2008, przewodniczącym Konferencji Rektorów Akademickich Szkół Polskich w latach 2005-2008, a obecnie członkiem zarządu European Universities Association.