Powieść detektywistyczna na podstawie "Psa Baskervillów" - cykl lekcji - Grzybek, Magdalena (Polonistyka. Innowacje, 2015)
Cykl scenariuszy lekcji dotyczący analizy i interpretacji powieści detektywistycznej (na podstawie Psa Baskervillów Arthura Conan Doyle'a).