Marceli Kosman, O kresach w historii i legendzie. Studia i szkice z dziejów polskiej granicy wschodniej, Wydawnictwo Naukowe WNPiD UAM, Poznań 2011, ss. 192. - CHODUBSKI, Andrzej (Przegląd Politologiczny, 2018)
Marceli Kosman, O kresach w historii i legendzie. Studia i szkice z dziejów polskiej granicy wschodniej, Wydawnictwo Naukowe WNPiD UAM, Poznań 2011, ss. 192.