Jak komuniści chcieli, aby pamiętano komunizm - Zysiak, Agata (Praktyka Teoretyczna, 2019)
Prezentowany tekst to esej recenzyjny na temat książki Historical Memory of Central and East European Communism (pod redakcją Agnieszki Mrozik i Stanislava Holubeca, Routledge 2018).