Uniwersytet w kryzysie. Z Michaelem Burawoyem rozmawia Anna Szołucha - Burawoy, Michael; Szołucha, Anna (Praktyka Teoretyczna, 2013)
Wychodząc od rozważań nad genezą i losami socjologii publicznej, Anna Szołucha dyskutuje z Michaelem Burawoyem o kryzysie uniwersytetu, jego komercjalizacji i regulacji oraz roli ruchów społecznych (Occupy czy Indignados) i studenckich (z Chille czy Kanady) w odzyskiwaniu i otwieraniu na nowo uczelni publicznych.