Ewelina Woźniak-Wrzesińska, Dwie twarze humanistyki. Rozproszenie a spójność – terminy i pojęcia, t. 1–2, Wydawnictwo Rys, Poznań 2022, ss. 246, 230 - Szczyszek, Michał (Poznańskie Studia Polonistyczne. Seria Językoznawcza, 2023)
Recenzja: Ewelina Woźniak-Wrzesińska, Dwie twarze humanistyki. Rozproszenie a spójność – terminy i pojęcia, t. 1–2, Wydawnictwo Rys, Poznań 2022, ss. 246, 230