Dariusz Brzostek, Literatura i nierozum. Antropologia fantastyki grozy - Bohuszewicz, Paweł (Przestrzenie Teorii, 2010)
Recenzja: Dariusz Brzostek, Literatura i nierozum. Antropologia fantastyki grozy, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2009