Recenzje - Sobolewska, Anna; Bulanowski, Marek Oktawian; Jarzyna, Anita (Przestrzenie Teorii, 2012)
Anna Sobolewska (Artur Jocz, Przypadek „osy rozbójniczej ”. Rozważania o gnostycyzmie i neognozie w literaturze polskiej przełomu XIX i XX wieku) Marek Oktawian Bulanowski (Jarosław Fazan, Od metafory do urojenia. Próba patografii Tadeusza Peipera) Anita Jarzyna (Katarzyna Kuczyńska-Koschany, Rycerz i Śmierć. O „Elegiach duinejskich” Reinera Marii Rilkego)