Przestrzeń możliwości według Haralda Welzera - Szymanowski, Rafał (Refleksje. Pismo naukowe studentów i doktorantów WNPiD UAM, 2015)
Recenzja książki Haralda Welzera - Selbst Denken. Eine Anleitung zum Widerstand.