Analiza tragedii podczas Love Parade w 2010 roku w kontekście zarządzania ryzykiem podczas wydarzeń masowych - Staszak, Agata (Refleksje. Pismo naukowe studentów i doktorantów WNPiD UAM, 2023)
Niniejszy artykuł ma na celu analizę tragedii, która odbyła się podczas Love Parade w 2010 roku w kontekście zarządzania ryzykiem w eventach. Biorąc pod uwagę infrastrukturę, ustawodawstwo i błędy ludzkie podczas wydarzenia, artykuł określi i omówi, który z nich był najbardziej znaczący w spowodowaniu katastrofy, analizując każdy element z osobna. Zostanie również przeanalizowane, jakie konsekwencje miała ta katastrofa dla całej branży eventowej.