Wprowadzenie - Churski, Paweł (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna, 2026)
Zapraszamy Państwa do zapoznania się z nr 79 czasopisma „Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna” przygotowanego przez Wydział Geografii Społeczno-Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Stanowi on zbiór dziesięciu artykułów opracowanych przez autorki i autorów z ośrodków naukowych z całej Polski w formule varia. W tomie tym autorki i autorzy poruszają zróżnicowane zagadnienia dotyczące uwarunkowań, przebiegu i konsekwencji procesów rozwoju społeczno-gospodarczego zachodzących w Polsce zarówno na poziomie kraju, jak i regionu, miast oraz na poziomie lokalnym.