Katarzyna Kabacińska-Łuczak, Monika Nawrot-Borowska, O zwykłych przedmiotach w niezwykłej codzienności. Bożonarodzeniowe zabawki dla dzieci na ziemiach polskich w II połowie XIX i na początku XX wieku, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2018, ss. 300 - Wojewoda, Anna (Studia Edukacyjne, 2018)
Katarzyna Kabacińska-Łuczak, Monika Nawrot-Borowska, O zwykłych przedmiotach w niezwykłej codzienności. Bożonarodzeniowe zabawki dla dzieci na ziemiach polskich w II połowie XIX i na początku XX wieku, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2018, ss. 300