Piłka nożna „ramowaniem” tożsamości narodowej. Para-recenzja książki (Zbyszko Melosik Piłka nożna. Tożsamość, kultura i władza, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2016, ss. 200 ) - Dembiński, Mariusz (Studia Edukacyjne, 2018)
Piłka nożna „ramowaniem” tożsamości narodowej. Para-recenzja książki (Zbyszko Melosik Piłka nożna. Tożsamość, kultura i władza, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2016, ss. 200)