Izrael – państwo demokratyczne czy teokratyczne? - Szczerbiński, Waldemar (Studia Europaea Gnesnensia, 2015)
Recenzja książki: Anna Dudzińska, Tożsamość żydowska a polityka imigracyjna Izraela, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa 2014, 154 s.