O roli estetyki w historii późnego antyku, czyli Moniki Ożóg opisanie polityki religijnej Teoderyka Wielkiego, rec. książki: Monika Ożóg, Inter Duas Potestates. Polityka religijna Teoderyka Wielkiego, Wydawnictwo WAM, Kraków 2012, 314 s - Spychała, Dariusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2014)
Recenzja książki: Monika Ożóg, Inter Duas Potestates. Polityka religijna Teoderyka Wielkiego, Wydawnictwo WAM, Kraków 2012, 314 s.