O PIŁCE NOŻNEJ Z PASJĄ. ZBYSZKO MELOSIK, PIŁKA NOŻNA. TOŻSAMOŚĆ, KULTURA I WŁADZA, WYDAWNICTWO NAUKOWE UAM, POZNAŃ 2016, SS. 199. - Kubiaczyk, Filip (Studia Europaea Gnesnensia, 2017)
O piłce nożnej z pasją, rec. książki: Zbyszko Melosik, Piłka nożna. Tożsamość, kultura i władza