Rzymska polityka dynastyczna w okresie w okresie dynastii julijsko-klaudyjskiej - Królczyk, Krzysztof (Studia Europaea Gnesnensia, 2012)
Recenzja książki: Wojciech Boruch, Studies in the History of the Julio-Claudian Dynasty, Adam Marszałek, Toruń 2010