Jeszcze raz o „stołeczności” Gniezna - Wetesko, Leszek (Studia Europaea Gnesnensia, 2011)
Recenzja książki: Michał Muraszko, Państwo Gnieźnieńskie. Wybrane zagadnienia z historii wczesnego średniowiecza, Wydawnictwo Popularnonaukowe Plinta, Gniezno 2010, 88 s., liczne ilustracje