Joannici w Polsce - Wasilkiewicz, Kamil (Studia Europaea Gnesnensia, 2022)
Tadeusz Wojciech Lange, Przeoraty – baliwaty – komandorie. Zakon św. Jana Jerozolimskiego i jego placówki na terenie Polski, Wydawnictwo Inforteditions, Szlakiem krucjat, XIII, Zabrze-Tarnowskie Góry 2021, ss. 257.