W powstańczym kręgu - Karwat, Janusz (Studia Europaea Gnesnensia, 2022)
Władysław Chałupka, Leśnicy w Powstaniu Wielkopolskim 1918-1919. Słownik biograficzny, Wydawnictwo Polskiego Towarzystwa Leśnego OddziałWielkopolski, Poznań 2021, ss. 246 z licznymi fotografiami i indeksami.